DE / EN / FR
Seite ausdrucken
Select a country

News

The city of Winterthur has built six rainwater basins to prevent major overflow from the Mattenbach and Eulach rivers in the event of excessive rainfall. The completion of the Talacker 1,800 m3 rainwater basin concludes the...


HOLINGER assists the Canton of Glarus with natural hazards risk management, a commission encompassing various projects. The first of these involved conducting a risk analysis for the entire cantonal territory. The results from...


HOLINGER is working together with geo7 and GeoAlp, on behalf of the Kempten Water Management Authority, to develop a holistic stream development concept for the Reichenbach in Allgäu. A system analysis of the entire catchment...


Corrections to the shipping channel in Basel will produce 20,000 to 25,000 m3, of gravel. This is to be redistributed along the riverbank to enhance the aquatic environment. HOLINGER is fully responsible for the project. In a...


HOLINGER was commissioned with the renaturation of the Lötschenbach stream. The aim of the project is to enhance the ecological value of the Lötschenbach estuary and improve longitudinal connectivity. The architect's sketch...


The WWTP in the municipality of Villigen is the first in the canton of Aargau to rely on a fully dynamic sewer network management system ­– from regulation to success monitoring. The required data was analyzed and modelled as...


At the end of October, HOLINGER Winterthur held an after-work event on the subject of surface runoff. Almost 40 people from among our clients and representatives of various authorities attended. The event started with two...


The city of Gevgelija lies in southern Macedonia on the border with Greece. In 2009, the State Secretariat for Economic Affairs (SECO) commissioned HOLINGER to do a feasibility study for a wastewater treatment plant with a...


The municipality of Val-de-Ruz commissioned HOLINGER as general planner and on-site manager for the renovation of the school swimming pool, "La Fontenelle". After nine months of construction work, pupils can now swim...